ChangeofHeart

2013-05-02
20:22:00

Spurtiga kanelbullar

 

I måndags gick jag upp vid 8, åt min gamla vanliga äggröra med en kopp kaffe innan jag gav mig ut och sprang! Tanken var först att gå bort till Barnsjön, springa runt den och sen gå hem, men jag ändrade mig på vägen dit. Jag har en lyx många andra inte har, och det är inte förrän på senare tid jag insett detta - ungefär 4 minuters gång från mitt hus ligger Trollbäckens IP. Och när jag gick förbi, såg att dörren var öppen och att ingen annan var där, kunde jag inte låta bli. Det slutade i alla fall med att jag gjorde följande:

-       Sprang 2 varv (800m) i lugn och jämn takt

-       Gick ¾ varv (300 m)

-       Sprang 1 varv i höjt tempo

-       Spurtade maxfart sista 100 m in i mål

Jag var helt slut och höll nästan på att svimma när jag gick i mål efter sista spurten, men det kändes riktigt bra att testa gränserna för hur mycket jag orkade och framför allt att se att benet höll.

Nu gissar jag att ni sitter där hemma och tänker ”pff, är det allt?” Och ja, jag är medveten om att det inte är någon större prestation överhuvudtaget, men för mig var det en stor grej. Jag har aldrig haft särskilt bra kondition eller varit särskilt vältränad, och därför tar jag det i den mån jag och mitt fd trasiga knä klarar av :) Jag kommer att vara helt ärlig i den här bloggen och inte överdriva eller ljuga om hur mycket jag tränar, för det finner jag ingen poäng med, så jag hoppas ni accepterar det :) 

När jag kom hem sen bakade jag 50 kanelbullar, gjorde en citron- och marängpaj och åt en stoor portion underbar skaldjurspasta :-*

 Frukost!

Rulla liten bulla!
Lunch!